PELERINI ÎN MARAMUREȘ

12-02-2016 | Categorie: Ultimele noutăți

Ca în fiecare an, enoriașii parohiei noastre așteaptă cu nerăbdare pelerinajul pe care, în vară, îl organizăm în provincii istorice și de suflet ale țării. În acest an, în perioada 30 iunie – 3 iulie (deci 4 zile, în loc de 3, ca până acum), vom fi pelerini în Maramureș, străveche vatră ce credință ortodoxă, de românism mai mereu supus înstrăinării și de tradiție unică în lume.

De-a lungul a peste 1.400 de kilometri, ne vom închina în peste 12 biserici și mănăstiri, vom lua parte la slujbe și vom cinsti sfinți care ne vor descoperi că uneori și în unele locuri credința s-a apărat cu sânge, iar a fi român însemna asumarea jertfei.

La Sighișoara sau Recea, Nicula sau Rohia, în Săpânța sau Moisei, Gherla, Cluj-Napoca sau Alba Iulia vom întâlni locuri binecuvântate, oameni ai lui Dumnezeu și ospitalitatea românească, de la care mereu avem de învățat.

Programul pelerinajului, precum și informații despre costuri și modul de înscriere puteți afla la avizierul parohiei, la pangarul bisericii sau de pe site-ul nostru.