VA FI LANSAT NOUL ALBUM REALIZAT DE CORUL "MĂRTURIA" AL PAROHIEI NOASTRE

09-10-2018 | Categorie: Ultimele noutăți

Corul ”Mărturia” al parohiei noastre va lansa duminică, 14 octombrie 2018, un nou album, care conține melodii patriotice și de factură religioasă, dedicat Centenarului Marii Uniri, sub titlul ”România-i pământ sfânt!”. Acesta a fost realizat cu sprijinul Radio Trinitas și apare cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL.

Iubitorii muzicii psaltice vor putea descoperi o nouă abordare, cu acompaniament instrumental, a melodiilor patriotice și religioase, care au însuflețit, de-a lungul timpului, poporul român, ca expresie a iubirii de neam și de credință. Titluri ca ”Din sânurile maicii mele” (prima variantă a imnului României), ”Avem o țară” sau ”Țara mea-i un colț de rai” amintesc de cântece care și astăzi țin treaz sufletul românului.

Grupul psaltic Mărturia, înființat în anul 2010, are în componență tineri ai parohiei, teologi și nu numai, studenți, masteranzi și doctoranzi, pasionați de muzica psaltică. A imprimat mai multe CD-uri cu cântări religioase (Paraclisul Sf. Ierarh Nicolae – 2012; Ușile pocăinței – 2014; Îmbucură-te, om bun! - 2016), iar în anul Centenar al Marii Uniri ne propune un disc de cântări patriotice și tradiționale, ca omagiu adus eroilor neamului.