UN NOU PROGRAM CATEHETIC PENTRU ENORIAȘII NOȘTRI

05-02-2021 | Categorie: Ultimele noutăți

În conformitate cu hotărârea Consiliului parohial, începând cu data de 1 februarie 2021, în parohia noastră a fost reluat programul ”Cateheze pentru viață”, dedicat enoriașilor de diferite vârste. 

Pornind de la dorințele exprimate și interesul arătat de către credincioși, noua etapă a programului va fi organizată pe diferite niveluri de vârstă, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor de cunoaștere ale enoriașilor. Astfel, catehezele pentru copii vor fi organizate duminica, după Sfânta Liturghie, în cadrul a două grupe de vârstă (până la 12 ani și peste această vârstă), iar pentru adulți vor fi organizate întâlniri catehetice în zilele de miercuri și vineri, după slujba de seară.

Miercurea, de două ori pe lună, va fi organizat un Cerc de lectură duhovnicească, în cadrul căruia vor fi purtate discuții pe marginea unor fragmente din textele duhovnicești ale Sfinților Părinți, care cuprind sfaturi și îndrumări despre diferite patimi și virtuți, rugăciune și post, dar și despre alte subiecte de interes.

În fiecare zi de vineri, la finalul Tainei Sfântului Maslu, va fi organizată o scurtă cateheză despre aspecte practice din viața liturgică a Bisericii, vizând explicarea unor momente, cuvinte sau gesturi liturgice din cuprinsul slujbelor religioase. 

La acestea se adaugă o serie de cateheze speciale, susținute de invitați din afara parohiei (clerici sau specialiști în diferite domenii de interes teologic sau social), organizate în perioadele speciale ale anului bisericesc sau dedicate unui segment specific de enoriași (cum ar fi, spre exemplu, catehezele lunare dedicate părinților, mirilor și nașilor care urmează să participe la Taina Botezului și la Taina Cununiei oficiate în biserica noastră).

Programul catehetic va fi îmbunătățit într-un ritm dinamic, în funcție de propunerile enoriașilor, de temele de interes actual sau de contextul vieții cotidiene a parohiei.