”SIMȚIM CĂ PRIMIM UN PĂRINTE IUBITOR, UN PRIETEN STATORNIC, UN OCROTITOR ÎN MULTE NEVOI!”

15-04-2024 | Categorie: Ultimele noutăți

În cuvântul rostit la întâmpinarea procesiunii cu moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, părintele paroh Iulian Scoipan a subliniat importanța momentului pe care comunitatea parohială l-a trăit în această zi de sărbătoare:

”De necuprins în cuvinte este bucuria pe care o trăim astăzi, odată cu binecuvântarea aducerii cinstitelor moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Cetății și Arhiepiscopiei Bucureștilor, în parohia Apărătorii Patriei. Biserica noastră a primit în pelerinaj, de-a lungul ultimilor ani, chiar în locul în care ne aflăm acum, mai multe odoare sfinte – părticele din moaștele mai multor sfinți sau chiar din Sfânta Cruce, icoane făcătoare de minuni – dar prezența Sfântului Cuvios Dimitrie o simțim aparte.

Simțim că am primit în mijlocul nostru un părinte iubitor, un prieten statornic, un ocrotitor în multe nevoi. Pentru că mulți dintre cei prezenți aici au simțit binefacerile sale de-a lungul timpului. Și mă refer la cei care au urcat Dealul Patriarhiei (Colina Bucuriei) încă din vremea când Bucureștiul nu avea atât de mulți sfinți binefăcători ca astăzi, primind tămăduiri, mângâieri și binecuvântări.

Astfel ne explicăm cinstirea și dragostea de care Sfântul Dimitrie se bucură în rândul concitadinilor noștri, fiind singurul sfânt cu moaștele întregi din București.

De aceea mulțumim lui Dumnezeu și Sfântului Dimitrie pentru binecuvântarea de azi. Recunoștință aducem Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, Preasfinției Voastre și membrilor delegației care Vă însoțește pentru includerea parohiei noastre în acest pelerinaj istoric. Nădăjduim că această binecuvântare va aduce mult spor în lucrările pe care le desfășurăm în parohie, în special pentru finalizarea lucrărilor de construire a Centrului social-pastoral pe care îl vedeți alături.

Iar ca recunoștință pentru darul acestei zile, vom fi prezenți în seara zilei de 12 iulie 2024, la pelerinajul ce va marca împlinirea a 250 de ani de când Sfântul Cuvios Dimitrie ocrotește Capitala noastră, știind că doar comuniunea cu sfinții ne împărtășește veșnicia!”