Sfantul Ierarh Nicolae - hramul istoric al parohiei noastre

05-12-2014 | Categorie: Ultimele noutăți

Sâmbătă, 6 decembrie 2014, parohia noastră își sărbătorește hramul istoric – Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei. Ca în fiecare an, acest moment reprezintă ocazia reafirmării identității noastre comunitare (pentru că Sfântul Nicolae a fost ales ocrotitor al bisericii de către întemeietorii parohiei, aceasta fiind cea mai apropiată sărbătoare de data de 1 Decembrie, Ziua Marii Uniri înfăptuite și de către ei), dar mai ales o bucurie pentru toți enoriașii noștri, mai mici sau mai mari.

Programul liturgic începe încă din seara zilei de vineri, 5 decembrie 2014, când începând cu orele 16,00 vom oficia slujba Privegherii – Vecernia, Litia și Utrenia, la care vor participa mai mulți preoți, diaconi și psalți invitați. Seara se va încheia cu un concert de colinde, susținut de grupul psaltic “Patras” al parohiei noastre, iar toți participanții vor primi daruri de la Moș Niculae.

Sâmbătă dimineața, începând cu orele 7,30, se va oficia Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae, urmat de Sfânta Liturghie, răspunsurile la slujbă fiind date de Corala Lacrimossa a parohiei Cărămidarii de Jos. La final, toți participanții vor participa la agapa frățească tradițională.

Din anul 2011, biserica noastră adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, acesta fiind unul dintre odoarele de mare preț ale parohiei.