Șantier de consolidare și restaurare la biserica parohială

05-05-2017 | Categorie: Ultimele noutăți

Începând cu data de 1 mai 2017, biserica parohială a intrat într-un amplu proces de consolidare și restaurare, care vizează consolidarea terenului de fundare, a fundațiilor și a structurii de rezistență a pereților, refacerea instalațiilor electrice și termice, înlocuirea pardoselii și a acoperișului, refacerea fațadelor și a trotuarelor perimetrale. De asemenea, vor fi restaurate pictura interioară și exterioară, precum și catapeteasma, urmând a fi înlocuit mobilierul bisericesc (stranele și iconostasele).
Toate aceste lucrări fac parte din proiectul cultural-edilitar ”100 de ani de recunoștință”, care își propune restaurarea bisericii parohiale, ctitorie a veteranilor Primului Război Mondial, cu prilejul Centenarului Marii Uniri și se doresc a fi finalizate în anul 2018, când biserica va fi resfințită.

Cei care doresc să sprijine derularea în bune condiții a lucrărilor o pot face prin donații la sediul parohiei sau prin virament bancar, în contul RO58 RNCB 0069 1482 9016 0001, deschis la BCR Sucursala Libertății.