Rugăciune la trecerea dintre ani

31-12-2017 | Categorie: Ultimele noutăți

Ca în toate unitățile de cult ortodoxe din țară, și în biserica noastră va fi oficiată, în noaptea de 31 decembrie 2017 spre 1 ianuarie 2018, o rugăciune la trecerea dintre ani. Devenită o tradiție, această rânduială este menită să atragă atenția omului contemporan. Tot mai preocupat de festivismul sărbătorilor creștine, că timpul este darul lui Dumnezeu pentru mântuirea sa, prima lui datorie fiind aceea de a-l sfinți, de a-l înveșnici, prin aducerea divinității în viața sa.

Slujba din noaptea dintre ani cuprinde Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos, rugăciuni de mulțumire pentru anul care se încheie și de cerere și binecuvântare pentru anul care începe. La final, toți cei prezenți vor ciocni un pahar de vin și își vor adresa urări pentru noul an, potrivit tradiției românești.

Mulțumirile pentru ajutorul primit în anul care se încheie se cuvin lui Dumnezeu pentru toate realizările dobândite în cadrul proiectului de restaurare și consolidare a bisericii parohiale, cerând, totodată, binecuvântarea Sa pentru ca toate acestea să fie desăvârșite în anul 2018, prin resfințirea bisericii.

Anul în care intrăm, proclamat în Patriarhia Română drept Anul omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, este cel mai bun prilej pentru noi, urmașii Apărătorilor Patriei, să aducem omagiu și cinstire tuturor eroilor neamului, făuritori ai Marii Uniri dar, în egală măsură, și să facem dovada că suntem demni urmași ai acestora.

La mulți ani tuturor și un 2018 mai bogat în credință, rugăciune și fapte bune!