Reluarea programului 'Cateheze pentru viață'

28-01-2016 | Categorie: Ultimele noutăți

Începând cu data de 22 ianuarie 2016, în cadrul bisericii noastre au fost reluate întâlnirile din cadrul programului parohial Cateheze pentru viață, întrerupt pe perioada Sărbătorilor de iarnă. Astfel, în fiecare vineri seară, după Taina Sfântului Maslu, vor avea loc discuții pe diferite teme, multe dintre ele propuse de credincioși, născute din realitățile liturgice și practica religioasă din biserică sau din viața enoriașilor.

Subiectele abordate vor fi noi, incisive, stimulante, puse într-o formă interactivă, implicantă pentru toți participanții, care vor încerca să răspundă la cât mai multe întrebări, puse sau nepuse. De asemenea, vor fi invitați să susțină prelegeri preoți din alte parohii, profesori universitari, oameni de cultură și artă, care vor împărtăși enoriașilor noștri experiențe și cunoștințe noi. Tematica propusă pentru catehezele ce se vor desfășura până la Sfintele Paști o găsiți atașată aici.

Noutatea din această nouă etapă a proiectului o reprezintă faptul că principalele aspecte discutate în cadrul întâlnirilor catehetice vor fi publicate pe site-ul parohiei, la avizierul bisericii și în foaia parohială. În acest mod, problemele abordate la cateheza de vineri vor ajunge la toți cei interesați, dar va constitui și într-o invitație de a lua parte la următoarele discuții.