Recunoaștere pentru participanții la concursul ”Icoana și Școala Mărturisirii”

10-11-2017 | Categorie: Ultimele noutăți

Luni, 13 noiembrie 2017, la Librăria ”Sophia” din București va fi vernisată expoziția lucrărilor realizate de copii parohiei noastre și premiate în cadrul concursului ”Icoana și Școala Mărturisirii”, organizat de Arhiepiscopia Bucureștilor în anul 2017, dedicat în Patriarhia Română cinstirii icoanelor și comemorării apărătorilor ortodoxiei și mărturisitorilor din vremea comunismului.

În cadrul parohiei noastre au fost realizate mai multe lucrări artistice, de către patru copii de la Cercul de cateheză. Astfel, Ioana Musteață (15 ani) a obținut Premiul I în cadrul Protoieriei Sector IV Capitală, cu lucrarea ”Crucea – jertfa tuturor”, realizată în memoria martirilor din temnițele comuniste. Premiul al II-lea a fost obținut de Maria Daniela Ene (11 ani), cu o lucrare în mozaic, unică pentru această categorie de vârstă.

Două mențiuni au fost acordate Dianei Maria Andreescu (10 ani) și Mariei Elena David-Mehedinți (12 ani), pentru icoanele realizate pe sticlă.

La vernisajul expoziției va participa domnișoara Mihaela Palade, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul” din București, secția Artă Sacră, care s-a implicat în mod deosebit în coordonarea acestui proiect.