Proiecte pentru copii și tineri în anul 2016

28-02-2016 | Categorie: Ultimele noutăți

Sâmbătă, 20 februarie 2016, a avut loc întâlnirea de prezentare a proiectelor pe care le vom desfășura în acest an pentru copiii și tinerii implicați în activitățile parohiei.

Astfel, în prezența părinților, dar și a profesorilor de religie de la școlile din parohie, copiii au aflat că și în anul 2016, proclamat în Patriarhia Română drept Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, vor continua întâlnirile săptămânale ale grupului de cateheză (duminica, după Sfânta Liturghie), iar sâmbăta după-amiază vor fi organizate repetiții pentru corul copiilor și activități de dezvoltare a personalității. De asemenea, în perioada Postului Mare, copii vor lucra la pregătirea lucrărilor literare, artistice și multimedia cu care vor participa la concursul ”Biserica și școala din sufletul meu”. Totodată, la propunerea părinților, vor fi organizate cercuri pe diferite teme (de istoria icoanelor și pictură pe sticlă, de educație ecologică și cunoaștere a tradițiilor populare, etc.).

În perioada vacanței de vară vor fi organizate tabere pentru cei mai fideli și implicați copii.

Și tinerii din parohie și-au exprimat dorința de a se implica voluntar în activitățile inițiate, unii oferindu-se să predea cursuri de limbi străine sau de inițiere în abilități practice.

Pentru ei (și nu numai), în acest an vom organiza excursii și pelerinaje tematice, activități educative și ecologice, precum și întâlniri, cateheze și discuții duhovnicești.

În perioada 1 – 4 septembrie 2016, când la București se va desfășura întâlnirea internațională a tinerilor ortodocși, vom fi implicați ca voluntari în toate activitățile  inițiate de Arhiepiscopia Bucureștilor.

Cu prioritate, însă, ne propunem ca în cel mai scurt timp să inaugurăm ”Centrul pentru copii și tineret”, amenajat în noua clădire a parohiei, care să fie un spațiu destinat special activităților de cateheză.

Prima întâlnire din acest program se va desfășura sâmbătă, 27 februarie 2016, urmând să vă ținem la curent cu inițiativele noastre atât pe site, cât și la avizierul bisericii.

Galerie imagini