Premierea participantilor la concursul 'Icoana si Scoala Marturisirii'

28-03-2017 | Categorie: Ultimele noutăți

Duminică, 26 martie 2017, la finalul Sfintei Liturghii, în biserica parohială a avut loc premierea participanților la concursul ”Icoana și Școala Mărturisirii”, organizat de Arhiepiscopia Bucureștilor în anul 2017, dedicat în Patriarhia Română cinstirii icoanelor și comemorării apărătorilor ortodoxiei și mărturisitorilor din vremea comunismului.

În cadrul parohiei noastre au fost realizate mai multe lucrări artistice, de către patru copii de la Cercul de cateheză. Astfel, Ioana Musteață (15 ani) a obținut Premiul I în cadrul Protoieriei Sector IV Capitală, cu lucrarea Crucea – jertfa tuturor, realizată în memoria martirilor din temnițele comuniste.

Premiul al II-lea a fost obținut de Maria Daniela Ene (11 ani), cu o lucrare în mozaic, unică pentru această categorie de vârstă.

Două mențiuni au fost acordate Dianei Maria Andreescu (10 ani) și Mariei Elena David-Mehedinți (12 ani), pentru icoanele realizate pe sticlă.

Toți participanții au primit din partea parohiei premii constând în cărți și dulciuri, iar părintele paroh Iulian Scoipan a anunțat faptul că tinerii artiști vor participa în mod gratuit la un pelerinaj organizat în cadrul parohiei, în această vară.

De asemenea, părintele paroh a subliniat faptul că o contribuție importantă la reușita copiilor a avut-o domnișoara Mihaela Palade, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul” din București, secția Artă Sacră, care s-a implicat în mod deosebit în coordonarea acestui proiect.

Realizările copiilor au fost expuse într-o expoziție în cadrul bisericii, iar lucrarea câștigătoare a Ioanei Musteață va participa la etapa superioară a concursului, în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.