Praznuirea Sfantului Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi

20-09-2014 | Categorie: Ultimele noutăți

Prăznuirea Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi – al treilea hram al bisericii noastre


    În acest an, prăznuirea Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi (22 septembrie), ocrotitorul bisericii noastre, va fi serbată cu o zi înainte, adică în ziua de duminică, 21 septembrie 2014. Aceasta pentru a oferi posibilitatea cât mai multor credincioşi din parohie (mulţi aflaţi la serviciu în ziua de luni) de a se împărtăşi de bucuria hramului, dar şi pentru că în ziua de luni, data prăznuirii sfântului, vom organiza un pelerinaj la Mănăstirea Brazi din judeţul Vrancea.

    Astfel, în ziua de duminică vom oficia slujba Sfintei Liturghii, într-un numeros sobor de preoţi şi diaconi, condus de părintele protopop Ion Armaşi, după care mai mulţi copii din parohie vor primi rechizite oferite de parohia noastră. La finalul slujbei, toţi participanţii vor lua parte la agapa frăţească.

    În ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie, împreună cu mulţi dintre credincioşii noştri, vom participa la sfinţirea noii biserici a Mănăstirii Brazi din judeţul Vrancea, locul unde se păstrează moaştele sfântului. Această biserică a fost construită şi cu donaţiile enoriaşilor parohiei noastre, iar pentru evlavia pe care comunitatea o are faţă de acest sfânt mucenic vom merge să ne închinăm la moaştele sale.