Pelerini pe urmele parintelui Arsenie Boca

02-09-2014 | Categorie: Ultimele noutăți

La sfârşitul lunii august, peste 60 de enoriaşi ai bisericii noastre au participat la un pelerinaj realizat pe urmele Părintelui Arsenie Boca, la Mănăstirea Prislop. Şi pentru că anul 2014 este, în Patriarhia Română, dedicat comemorării martiriului domnitorului Constantin Brâncoveanu, pelerinii au vizitat şi mănăstirile ctitorite sau restaurate de marele voievod.

Astfel, ne-am oprit la Mănăstirile Govora, Bistriţa şi Hurezi (cea mai importantă ctitorie brâncovenească), dar şi la Polovragi sau Cozia. De asemenea, pelerinii au vizitat Catedrala mitropolitană din Sibiu şi operele de artă ale lui Constantin Brâncuşi din oraşul Târgu Jiu.

Impresionantă a fost însă atmosfera de la Mănăstirea Prislop, unde pelerinii au stat timp de mai multe ore la mormântul Părintelui Arsenie Boca, Omul lui Dumnezeu din inima Ardealului, participând şi la slujba Sfintei Liturghii.

A fost acest pelerinaj încă o şansă de redescoperire a marilor duhovnici, de înţelegere a sensibilităţii sufletului uman şi de trăire în duh!