Pelerini în Sfântul Munte Athos

20-07-2015 | Categorie: Ultimele noutăți

În luna iunie, un grup de zece enoriași din cadrul parohiei noastre a efectuat un pelerinaj la Muntele Athos. Dorința mai veche a membrilor Consiliului parohial de a se închina la vestigiile și relicvele sfinte de aici a fost împlinită când grupul de pelerini, condus de părintele paroh Iulian Scoipan, a vizitat Muntele Sfânt.

De-a lungul celor șapte zile, pelerinii au participat la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Rila din Bulgaria, precum și 16 mănăstiri, trei schituri și mai multe chilii și așezăminte monahale din Sfântul Munte. Bucuria întâlnirii cu mulți monahi români, de la care am avut multe de învățat, închinarea la icoanele făcătoare de minuni și la moaștele atâtor sfinți au fost întregite de liniștea pe care am simțit-o în toate locașurile, precum și de frumusețea locurilor pe care le-am vizitat.

La Schiturile românești Prodromul și Lacu ne-am simțit ca acasă, simțind cu adevărat duhovnicia de acasă și amintindu-ne de mănăstirile din Moldova. Icoana Maicii Domnului Prodromița este parcă mai aproape de sufletul românesc decât toate cele adăpostite în Sfântul Munte.

Rugăciunile de noapte și convorbirile duhovnicești cu monahi îmbunătățiți i-au impresionat pe toți pelerini, care au făcut pentru prima dată experiența Sfântului Munte. O experiență de neuitat și deja dorită spre a o repeta!