PELERINAJ ÎN GRECIA ŞI INSULE

24-11-2018 | Categorie: Ultimele noutăți

PELERINAJ ÎN GRECIA ŞI INSULE (ÎNCHINARE LA MOAȘTELE SF. DIMITRIE IZVORÂTORUL DE MIR LA SALONIC, SF. IOAN RUSU ÎN INSULA EVIA, SF. NECTARIE ÎN INSULA EGHINA, SF. EFREM CEL NOU LA NEA MAKRI, SF. PATAPIE LA LOUTRAKI, SF. ANDREI LA PATRAS, SF. GHERASIM ÎN INSULA KEFALONIA, SF. SPIRIDON ÎN INSULA CORFU, SF. PARASKEVI ÎN VALEA TEMBI)

28 august – 06 septembrie 2019    (10 zile / 9 nopți)

ZIUA 1 – miercuri, 28 august (760 km): Plecare din Bucureşti la ora 06.30 de la baza Dealului Patriarhiei (crucea Sfântului Constantin Brâncoveanu) cu autocarul pe ruta București – Giurgiu – Ruse – Sofia – Kulata –  Promahonas. Cazare si cina Ouranopoli / Salonic.

ZIUA 2 – joi, 29 august (160 km): Mic dejun. Croazieră pe lângă Sfântul Munte Athos (se văd mănăstirile: Dohiariu, Xenofont, Sfântul Pantelimon, Xiropotamu, Simonos Petra, Grigoriu, Dionisiu, Sfântul Pavel şi Schitul Sfântul Ana). Plecare spre Salonic – tur pietonal, se vizitează centrul istoric al oraşului: Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, închinare la moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Biserica Sfântul Gheorghe (cea mai veche biserică din Grecia, sec. V, construită inițial ca mausoleu al împăratului Galeriu), Arcul lui Galeriu (monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297), închinare la moaştele Sfântului Vasile cel Nou în Biserica Sfânta Sofia (construită în sec. VII după modelul Bisericii Sfânta Sofia din Constantinopol) şi la moaştele Sfântului Grigorie Palama care se află în Catedrala Mitropolitană din Salonic (cu hramul Sfântului Grigorie Palama, prima biserică a fost construită în sec. VIII), Turnul Alb (simbol al oraşului, sec. XV, de-a lungul timpului a avut numeroase nume și funcțiuni: fortăreață, închisoare și loc pentru execuții, apărare aeriană, stație meteorologică și muzeu).  Cazare și cină Salonic.

ZIUA 3 – vineri, 30 august (500 km): Mic dejun. Plecare spre Atena cu oprire în Insula Evia (a doua ca dimensiune a Greciei după Insula Creta) pentru închinare la moaştele Cuv. David in Manastirea Cuv. David si la moastele Sfântului Ioan Rusu în Biserica Sfântul Ioan Rusu din Prokopi (a fost ridicată în anul 1951, an în care au fost mutate sfintele moaște, care inițial au fost șezate în Biserica Sfinților Constantin și Elena). Continuare spre Atena, cazare şi cină Atena.

ZIUA 4 – sambata, 31 august: Mic dejun. Deplasare cu metroul către Portul Pireu (cel mai mare port al Greciei), traversare cu feribotul Pireu – Eghina. În Eghina închinare la moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgul în Mănăstirea Sfânta Treime (Biserica mănăstirii unde a viețuit Sfântul Nectarie a fost ridicată pe ruinele unei vechi biserici bizantine, între 1904 – 1910 și a fost închinată Sfintei Treimi. Odată cu canonizarea sfântului Nectarie, mănăstirea a primit și acest hram. Deasupra locașului nou se află veche mănăstire, chilia și mormântul Sfântului Nectarie). Traversare cu feribotul Eghina – Pireu, intoarcere la Atena, cazare şi cină.

ZIUA 5 – duminica, 01 septembrie (310 km): Mic dejun. Deplasare la Nea Makri, închinare la moaștele Sfântului Efrem cel Nou în Mănăstirea Sfântului Efrem cel Nou (sfântul a fost călugăr în această mănăstire, care la acea vreme avea hramul Bunei Vestiri și a fost martirizat de către turci în timpul invaziei otomane în sec. XV. Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și așezate în actuala mănăstire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfântul). Plecare spre Patras, cu oprire la Mănăstirea Loutraki (a fost întemeiata în anul 1952, în vecinătatea peșterii care pastreaza moaștele sfântului), închinare la moaştele Sfântului Patapie şi scurtă oprire la Canalul Corint (leagă Golful Corint din Marea Ionică de Golful Saronic din Marea Egee, construit între 1881 – 1893, are 6,3 km lungime și doar 21 m lățime). În Patras închinare la moaştele Sfântului Apostol Andrei și la o parte din Crucea Sfântului Andrei  în Biserica Sfântului Andrei (a fost ridicată în anul 1908, este cea mai mare biserică din Balcani, în interiorul ei putând încăpea 5500 de oameni). Cazare şi cină Rodini / Patras.

ZIUA 6 – luni, 02 septembrie (280 km): Mic dejun. Plecare spre Kefalonia (cea mai mare insulă din Marea Ionică), traversare cu feribotul Kilini – Kefalonia. Închinare la moaştele Sfântului Gherasim, ocrotitorul insulei în Mănăstirea Sfântul Gherasim (în anul 1560, Sfântul Gherasim a venit aici, unde a reconstruit vechea capelă a satului, închinata Adormirii Maicii Domnului și unde a întemeiat mănăstirea de maici numită de el, "Noul Ierusalim". Sfintele moaștele sunt păstrate cu mare evlavie într-o raclă de sticlă protejată de alta de argint, asezată pe mormântul sfântului. Biserica actuală a fost zidită deasupra mormântului). Traversare cu feribotul Kefalonia – Kilini. Cazare şi cină Rodini / Patras.

ZIUA 7 – marti, 03 septembrie (270 km): Mic dejun. Plecare spre Corfu, traversare cu feribot Igoumenitsa – Corfu. Insula Corfu este a doua insulă ca mărime din Marea Ionică și cea mai nordică. Opțional, vizitarea Palatului Achillion (Palatul Împărătesei Elisabeta a Austriei – Sissi, cea care a dorit construirea palatul aici, fermecată de frumusețea insulei. După moartea prematură a îmărătesei, Regele Kaiser William II a dorit să se retragă aici, doar că a început războiul). Cazare şi cină Corfu.

ZIUA 8 – miercuri, 04 septembrie (220 km): Mic dejun. Deplasare la Biserica Sfântul Spiridon, închinare la moaştele Sfântului Ierarh Spiridon (este cea mai cunoscută biserică ortodoxă din Insula Corfu, datorită Sfântului Spiridon care este Ocrotitorul insulei. Moaștele sfântului au fost aduse în Insula Corfu în anul 1453. Catedrala a fost construită în anul 1596 pe locul unei biserici mai vechi și are cel mai mare turn din oraș) şi la moaştele Sfintei ÎmpărăteseTeodora (au fost aduse în Insula Corfu împreună cu moaștele Sfântului Spirirdon înainte de căderea Constantinopolului) în Catedrala Mitropolitană (adăpostește și părticele din moaștele Sfântului Gherasim din Kefalonia). Traversare cu feribot Corfu – Igoumenitsa. Plecare spre Kalambaka, traversare cu feribot Corfu – Igoumenitsa. Cazare şi cină Kalambaka.

ZIUA 9 – joi, 05 septembrie (290 km): Mic dejun. Kalambaka (numele orașului este de origine turcă, înseamnă “Cetate puternică” și provine de la faptul că a fost cu greu cucerit de Imperiul Otoman, datorită rezistenței opuse de către locuitorii orașului, favorizată și de poziționarea strategică a cetății înconjurată de munți), în funcţie de program, închinare în mănăstirile din Complexul Monastic Meteora (al doilea centru monastic al Greciei ca importanță și dimensiune după Muntele Athos. Monahii s-au retras pe vârfurile greu accesibile în sec. IX. Numele de Meteora vine de la Cuv. Atanasie, fondatorul Mănăstirii marea Meteoră în sec. XIV. De-a lungul timpului au fost în această zonă mai multe mănăstiri, schituri, chili, dintre care astăzi doar șase mai sunt active). Plecare spre Salonic, oprire la Mănăstirea Sfânta Paraskevi din Valea Tembi (închinare la moaştele Sfintei Paraschevi. Tot aici se află şi un izvor cu apă tămăduitoare pentru cei care au probleme cu ochii). Cazare Salonic si cină.

ZIUA 10 – vineri, 06 septembrie (720 km): Mic dejun. Plecare spre România, sosire în Bucureşti la baza Dealului Patriarhiei în funcție de traficul auto și formalitățile vamale.

TARIF: 735 EURO / pers.  cazare în camera dublă, grup minim 40 persoane

SUPLIMENT SINGLE: 260 EURO

VARSTA(ani)    DENUMIRE    REDUCERE    CONDITII ACORDARE REDUCERE
0 - 1.99     infant    GRATUIT    Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
2 – 4.99    copil    200 EURO    Cazarea se face in camera dubla,in pat cu doi adulti
5 - 11.99    copil    100 EURO    Cazarea se face in camera tripla impreuna cu doi adulti, cu pat individual

SERVICII INCLUSE:
- Transport cu autocar clasificat;
- 9 nopti de cazare in camere duble hoteluri 3 * (clasificare locală) cu demipensiune;
- croaziera pe lângă Muntele Athos;
- feribot Glyfa – Agiokampos (Insula Evia);
- feribot Pireu – Eghina – Pireu (Insula Eghina);
- feribot Kilini – Kefalonia – Kilini (Insula Kefalonia)
- feribot Igoumenitsa – Corfu – Igoumenitsa (Insula Corfu);
 - însotitor de grup preot/teolog

SERVICII NEINCLUSE:
- intrările la obiectivele turistice (2 euro/pax la Rotonda – Salonic, 3 euro/pax  la fiecare mănăstire din Complexul Meteora, Palatul Achillion – 8 euro/pers.);
- asigurarea medicală;
- asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)

ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

AVANS MINIM: 250 Euro/pers.