PASCA (PAȘTILE) ȘI SFÂNTA LUMINĂ VOR AJUNGE ȘI ÎN ACEST AN ÎN CASELE ENORIAȘILOR

17-04-2020 | Categorie: Ultimele noutăți

Chiar și în condițiile multor restricții impuse de Starea de Urgență instituită pe teritoriul României în contextul pandemiei COVID-19, Pasca și Sfânta Lumină vor ajunge și în acest an în casele enoriașilor noștri. Modul în care se va desfășura acest lucru a fost reglementat într-un acord încheiat între Patriarhia Română și Ministerul Afacerilor Interne.

Pasca sau Paștile, prescuri sfințite în Joia Mare, după Sfânta Liturghie, vor fi aduse la caele credincioșilor care solicită acest lucru în zilele de vineri, 17 aprilie 2020, și sâmbătă, 18 aprilie 2020, între orele 08,00 - 17,00, de către clericii și voluntarii desemnați în acst sens

De asemenea, în seara de sâmbătă, după primirea Sfintei Lumini de la Ierusalim, aceasta va fi împărțită la casele credincioșilor de către voluntarii parohiei, sprijiniți de forțele de ordine, între orele 20,00 - 23,00. Astfel, până la miezul nopții, fiecare casă va primi Sfânta Lumină, pentru ca toți să putem răspunde salutului pascal Hristos a înviat! al preotului, indiferent cum acesta ajunge la noi - prin fereastră, la televizor sau on-line!

Toate aceste demersuri sunt menite să mângîie sufletele creștinilor la ceasul marii sărbători a Învierii Domnului, în perioadă de încercare și durere sufletească, de diferite lipsuri și nădejde în mila lui Dumnezeu!  Lumina Învierii va întări credința că Hristos - Domnul Vieții va birui întunericul, păcatul și moartea!