MOAȘTELE SFINȚILOR APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL ȘI ALE SFÂNTULUI IERARH NECTARIE POPOSESC ÎN PAROHIA NOASTRĂ

12-08-2021 | Categorie: Ultimele noutăți

A devenit o tradiție ca la hramul de vară al bisericii noastre, Adormirea Maicii Domnului, să aducem în pelerinaj odoare sfinte ale ortodoxiei – moaștele unor sfinți cu semnificație pentru comunitatea noastră, icoane făcătoare de minuni sau chiar un fragment din Sfânta Cruce!

În acest an, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, vom primi în biserica noastră racla cu moaștele Sfinților Apostoli Petru și Pavel și ale Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, de la parohia „Sf. Ioan Botezatorul - Dristor”, Protoieria Sector III Capitală.

Vineri, 13 august 2021, racla cu sfintele moaște va fi întâmpinată la întrarea în biserica parohială, după care va fi depusă spre închinarea credincioșilor intr-un baldachin special. În continuare, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu de către un numeros sobor de preoți.

Cinstitele moaște vor rămâne spre închinare până duminică, 15 august 2021, când slujba Sfintei Liturghii de hram va fi oficiată la altarul de vara al parohiei.