Moastele Sfantului Ioan Gura de Aur la hramul de vara al parohiei noastre

07-08-2014 | Categorie: Ultimele noutăți

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, la praznicul din acest an al Adormirii Maicii Domnului, hramul de vară al parohiei noastre, se va afla în pelerinaj la parohia noastră racla cu un fragment din moaştele a mai multor sfinţi, între care Sfântul Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, care se află în  biserica Schitului Darvari din Bucureşti.

Conform unei tradiţii îndătinate de mai mulţi ani, la acest hram de vară oferim posibilitatea credincioşilor noştri să se închine la moaşte ale unor sfinţi ce au o semnificaţie aparte pentru comunitatea noastră sau pentru anul omagial în curs. Anul 2014 a fost proclamat în Patriarhia Română drept Anul omagial Euharistic – al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşiri. Sfântul Ioan Gură de Aur a fost numit de Biserică dascălul pocăinţei, fiind unul dintre cei mai mari învăţători despre spovedanie. De asemenea, el este autorul celei mai cunoscute şi mai des oficiate slujbe a Sfintei Liturghii din Biserica ortodoxă.

Bucuria praznicului Adormirii Maicii Domnului va fi încununată cu cinstirea moaştelor marelui ierarh atât în după-amiaza zilei de 14 august 2014, la slujba Privegherii şi mai ales în dimineaţa zilei de 15 august 2014, începând cu orele 8,00, la Sfânta Liturghie, unde nădăjduim să fim în rugăciune cu toţi cei ce doresc să aducă laudă lui Dumnezeu prin cuvintele slujbei Sfântului Ioan Gură de Aur, în prezenţa sfintelor sale moaşte.

Cu această ocazie, programul de slujbe va fi următorul:

•    joi, 14 august 2014, orele 17,00 – 20,00  
Slujba Privegherii şi Prohodul Maicii Domnului

•    vineri, 15 august 2014, orele 09,00 – 12,00
Slujba Sfintei Liturghii

Vă  aşteptăm să vă alăturaţi rugăciunii noastre!