MOAȘTELE SFÂNTULUI APOSTOL PETRU ȘI ALE SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL ADUSE ÎN PELERINAJ LA BISERICA NOASTRĂ

11-08-2016 | Categorie: Ultimele noutăți

MOAȘTELE SFÂNTULUI APOSTOL PETRU ȘI ALE SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL ADUSE ÎN PELERINAJ LA BISERICA NOASTRĂ

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, la hramul de vară al bisericii noastre – Adormirea Maicii Domnului – credincioşii vor avea ocazia de a se închina la moaștelor a doi dintre cei mai mari sfinți ai creștinătății – Sfântul Apostol Petru și Sfântul Proroc Ioan Botezătorul. Racla cu sfintele moaște va fi adusă de la  parohia Bumbăcari din Bucureşti în cursul zilei de duminică, 14 august 2016, la slujba Privegherii, urmând să rămână în biserica parohială până duminică, 15 august 2016, după Sfânta Liturghie.

Programul slujbelor va cuprinde Privegherea și Prohodul Maicii Domnului (oficiate duminică sera), Acatistul sărbătorii și slujba Sfintei Liturghii (luni dimineața). În dimineața zilei de praznic va fi sfințită și capela mortuară a parohiei, care în ultimul an a fost consolidată, restaurată și pictată
Potrivit unei frumoase tradiții, la hramul de vară al bisericii noastre primim binecuvântarea unor sfinți importanți ai ortodoxiei sau a unor icoane făcătoare de minuni. Întrucât anul 2016 a fost dedicat în Patriarhia Română educației tineretului creștin, aducerea moaștelor Sfântului Apostol Petru și Sfântului Proroc Ioan Botezătorul are o semnificație deosebită, cei doi sfinți fiind exemple de râvnă pentru credință, atitudine fermă și misiune neobosită (Sfântul Apostol Petru), dar și de nevoință sfântă, cuvânt puternic și rugăciune continuă (Sfântul Ioan Botezătorul).

Despre viața acestor sfinți, importanța exemplului lor în viața credincioșilor și reprezentarea lor iconografică va vorbi domnișoara Prof. Dr. Mihaela Palade, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul” din București, în cadrul unei cateheze organizate sâmbătă, 13 august 2016, după slujba Paraclisului Maicii Domnului, în biserica parohială.