MOAȘTELE A DOI DINTRE CEI MAI MARI SFINȚI AI BISERICII, ADUSE ÎN PELERINAJ LA HRAMUL BISERICII

05-08-2016 | Categorie: Ultimele noutăți

MOAȘTELE A DOI DINTRE CEI MAI MARI SFINȚI AI BISERICII, ADUSE ÎN PELERINAJ LA HRAMUL BISERICII

Potrivit unei frumoase tradiții, la hramul de vară al bisericii noastre, Adormirea Maicii Domnului, credincioşii vor avea ocazia de a se închina la moaștelor a doi dintre cei mai mari sfinți ai Bisericii noastre – Sfântul Apostol Petru și Sfântul Proroc Ioan Botezătorul. Racla cu sfintele moaște va fi adusă, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, de la  parohia Bumbăcari din Bucureşti.

Sfintele moaşte vor ajunge la biserica parohiei noastre în după-amiaza zile de 14 august 2016, la slujba Privegherii, în cadrul căreia se va oficia şi Prohodul Maicii Domnului.

În ziua praznicului, la Sfânta Liturghie, racla cu sfintele moaște va rămâne spre închinarea credincioșilor în curtea bisericii.

Conform unei tradiţii îndătinate de mai mulţi ani, la acest hram de vară oferim posibilitatea credincioşilor noştri să se închine la moaşte ale unor sfinţi ce au o semnificaţie aparte pentru comunitatea noastră sau pentru anul omagial în curs. Anul 2016 a fost dedicat în Patriarhia Română educației tineretului creștin, cei doi mari sfinți fiind exemple pentru toți credincioșii – prin râvnă, atitudine și misiune (Sfântul Apostol Petru), sau prin nevoință, cuvânt și rugăciune (Sfântul Ioan Botezătorul).