Mâini întinse spre ajutorarea aproapelui!

18-04-2015 | Categorie: Ultimele noutăți

În perioada Postului mare, comunitatea noastră parohială s-a implicat în mai multe activități social-filantropice, prin care au fost sprijinite mai multe familii sau comunități care aveau nevoie de ajutor.

În prima duminică a Postului, Duminica Ortodoxiei, în biserica noastră s-a constituit colecta pentru Fondul Central Misionar, care la nivelul Patriarhiei Române dorește să sprijine comunitățile ortodoxe românești din diaspora, parohiile sărace și cu puțini credincioși, dar și construcția unor noi biserici și organizarea unor proiecte sociale și educative.

Pentru că a doua duminică din Post a coincis cu Ziua Mamei (8 Martie), tinerii și nu numai din biserica noastră au oferit flori, dulciuri și obiecte de îmbrăcăminte doamnelor internate în Centrul de îngrijiri pentru bătrâni Sfântul Luca, din apropierea parohiei noastre.

În Duminica Sfintei Cruci (a treia din Postul Mare), membrii comunității noastre au colectat sute de cărți de rugăciune, cruciulițe, iconițe, metaniere sau candele, pentru persoanele private de libertate din Penitenciarul Rahova și din Spitalul – Penitenciar Jilava, aceia care duc, într-un fel sau altul, o altfel de cruce, mai mult sau mai puțini vinovați, dar cu aspirații de îndreptare.

Duminicile a patra și a cincea au fost, în biserica noastră, momente de mare delicatețe sufletească, pentru că au fost organizate colecte constând în alimente neperisabile și de strictă necesitate, haine, rechizite școlare și bani, care au fost oferite comunităților de părinți și copii, victime ale violenței în familie, din localitățile Slobozia (județul Giurgiu) și Valea Plopului (județul Prahova). Mai mulți membrii ai Departamentului de tineret al parohiei noastre au oferit personal darurile copiilor de aici.

În acest fel, fiecare duminică din Postul Mare a fost o invitație la punerea în lucrare a învățăturilor Sfinților Părinție de a împleti rugăciune și postul cu fapta bună, toți cei implicați fiind convinși că au devenit, chiar și pentru o clip, mâini întinse ale comunității către cei aflați în nevoie!