Lucrări de pictură la capela mortuară

16-04-2016 | Categorie: Ultimele noutăți

În perioada Postului Mare se desfășoară lucrări de pictură la capela mortuară a bisericii noastre. În urma amplelor lucrări de consolidare, renovare și restaurare a clopotniței din cadrul ansamblului parohial, unde funcționează și capela mortuară, acesta din urmă este pictată în frescă, potrivit tradiției bizantine.

Lucrările de pictură se desfășoară în această perioadă, aflându-se în stadiu avansat.

Planul iconografic a fost aprobat de Comisia Națională pentru Pictură Bisericească și va cuprinde scenele Învierii Domnului și Adormirii Maicii Domnului (hramul capelei), precum și icoanele unor sfinți militari (cum ar fi Sfântul Mare Mucenic Gheorghe sau Sfântul Mare Mucenic Mina) și ale unor cuvioși români (Sfântul Ierarh Teodosie de la Brazi, Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana sau Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului), încercând și în acest fel să subliniem tradiția românească și patriotică, de apărare a dreptei credințe de către apărătorii patriei a parohiei noastre.

Nădăjduim ca, prin ajutorul lui Dumnezeu și cu sprijinul enoriașilor harnici și darnici, lucrările să fie finalizate în cel mai scurt timp.