Liturghie arhierească la pelerinajul cu Cinstitul Brâu al Maicii Domnului

26-06-2018 | Categorie: Ultimele noutăți

Bucuria pelerinajului la Cinstitul Brâu al Maicii Domnului a fost întregită duminică, la sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, de Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

În predica rostită cu acest prilej, Preasfinția Sa a evidențiat câteva aspecte referitoare la numărul mare de avorturi care au loc în România, spunând că „avortul este un mare păcat care se repercutează asupra poporului și asupra a ceea ce trăim”.

Ierarhul a relatat episodul pruncuciderii ordonate de Irod și a făcut o comparație cu vremurile noastre, subliniind că ,,de la anul 1989 până în prezent numai în țara noastră, peste 23 de milioane de prunci au fost uciși. Nu li s-a permis să se adauge neamului lor. Printre ei puteau să fie oameni importanți care să ne ridice din acestă confuzie generală în care trăim astăzi”.

Episcopul Ieronim a îndemnat ca „în această zi în care s-a născut Sfântul Ioan Botezătorul„ să fie încurajați „toți cei care sunt căsătoriți să aducă pe lume copii”.

De asemenea, în omilia sa ierarhul a vorbit despre vindecarea slugii sutașului, dorind să arate opera de mântuire a lui Hristos care nu se adresează doar poporului Israel.

Preasfinția sa a subliniat faptul că Hristos a văzut smerenia lui „cu totul extraordinară”, iar atunci, după ce a constatat credința deosebită a acestui om fără noțiuni prea multe despre Dumnezeul cel Adevărat”, îl „învrednicește să primească ceea ce cere”, remarcând faptul că ruga centurionului roman a fost ascultată deoarece el „nu dorea ceva pentru sine, ci dorea ceva pentru aproapele său, servitorul său bolnav, care era chiar în pericol de moarte”.

La final, părintele paroh Iulian Scoipan a oferit Preasfințitului Părinte Ieronim Sinaitul o icoană cu chipul Maicii Domnului, iar părintelui Stavros Papadopoulos, conducătorul delegației din Biserica Greciei care a adus cinstitul odor, o icoană cu chipul Sfântului Ierarh Teodosie de la Brazi, ocrotitorul parohiei noastre.