LITURGHIA COPIILOR OFICIATĂ CU PRILEJUL ZILEI DE 1 IUNIE

01-06-2019 | Categorie: Ultimele noutăți

Sâmbătă, 1 iunie 2019, în biserica parohială a fost oficiată Sfânta Liturghie dedicată copiilor.Răspunsurile la strană au fost date de către copii, care s-au rugat într-o atmosferă de bucurie și comuniune sfântă.

Ziua Internațională a Copiilor nu putea fi sărbătorită într-un mod mai potrivit decât prin rugăciune, înălțată deopotrivă de copii, părinți și bunici, unul dintre puținele momente ale unei astfel de comuniuni.

La momentul potrivit din cadrul slujbei, toți copiii s-au împărtășit cu Sfintele Taine și au primit daruri.

În cuvântul împărtășit celor prezenți, părintele paroh Iulian Scoipan a amintit că toți copiii sunt iubiți de Hristos, Dumnezeu Însuși care a fost prunc și care, la 12 ani, vorbind în Templul de la Ierusalim, a arătat că și cei mici pot deveni învățătorii celor maturi, sunt iubiți de Biserică, pentru că aceasta le-a închinat rugăciuni (pentru cei mici, la intrarea sau la ioeșirea din clasă, etc.), dar și de către sfinții Bisericii. ”Unii dintre prunci au devenit sfinți, iar mulți dintre sfinți ocrotesc pe copii, cum sunt Sfântul Stelian, Sfântul Nicolae, dar mai ales Maica Domnului” a mai spus părintele paroh.

La final, părintele paroh a felicitat pe copiii care au dat dovadă de multă râvnă învățând cîntările și participând la slujbă, dar și pe părinții și bunicii care cresc și educă pe micii credincioși, invitându-i pe toți la o agapă frățească!