LITURGHIA COMUNIUNII PSALȚILOR ȘI HIROTONIE DE PREOT ÎN BISERICA PAROHIEI

03-05-2023 | Categorie: Ultimele noutăți

Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți) a fost marcat luni, 1 mai 2023, în mod solemn și la parohia noastră. Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a să­vârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială. Slujba a reunit, în postura de slujitori sau de psalți, majoritatea cântăreților bisericeș­ti care au activat la strana bisericii noastre pe parcursul ultimelor două decenii.

Numeroși credincioși au participat la Sfânta Liturghie și au avut ocazia de a-i întâlni și a se ruga alături de foști și actuali psalți ai acestei biserici, unii dintre ei fiind în prezent clerici în Eparhia Bucureștilor și în afara ei, iar alții, cântăreți bisericești în alte sfinte lăcașuri din Capitală.

Din soborul de slujitori care s-au rugat alături de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul la Sfânta Liturghie au făcut parte părintele Marian Gegea, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, părintele paroh Iulian Scoipan, precum și alți preoți și diaconi. În cadrul slujbei, ierarhul l-a hirotonit pe diaconul Ioan Hlihor, fost cântăreț bisericesc în strana bisericii noastre vreme de 13 ani, întru preot, pe seama Parohiei Progresul II, din Protoieria Sector V Capitală. La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru odihna sufletelor ctitorilor, clericilor și cântăreților bisericești care au slujit, într-o formă sau alta, în acest sfânt lăcaș în cei aproape 100 de ani de existență a sa.