La Biserica Aparatorii Patriei I din Capitala au fost aduse particele din Moastele Sfantului Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi

05-09-2012 | Categorie: Ultimele noutăți

Biserica Parohiei Aparatorii Patriei I din Capitala a imbracat in ziua de 24 martie 2010, haine de sarbatoare. Lacasul de cult adaposteste de acum inainte un fragment din moastele Sfantului Ierarh Mucenic Teodosie de la Manastirea Brazi. Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop Vicar patriarhal, a oficiat slujba Acatistului Sfantului Ierarh Teodosie de la Brazi si a Litiei in lacasul de cult, alaturi de un sobor de preoti si diaconi. Totodata, Biserica Aparatorii Patriei, cu hramurile Sfantul Ierarh Nicolae si Adormirea Maicii Domnului, l-a primit ca ocrotitor si pe Sfantul Ierarh Teodosie de la Brazi.

 
Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul a oferit mai multe detalii pentru TRINITAS TV: "Aducerea unei particele din moastele Sfantului Teodosie de la Brazi in seara aceasta inseamna un moment cu totul deosebit, deoarece dumneavoastra aveti ocazia de acum inainte sa va inchinati nu doar la Icoana Sfantului Nicolae si la icoana Sfantului Ierarh Teodosie, ci si la o parte din moastele care au fost daruite Bisericii dumneavoastra asa cum sublinia Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, pentru evlavia si pentru cinstea pe care ati aratat-o sfintilor in general si Sfantului Teodosie in mod special. Asa cum stiti Sfantul Teodosie a fost trecut in calendarul de cult in anul 2002 printr-o hotarare a Sfantului Sinod al Biserici noastre. Iar in regiunea Vrancei, in jurul Manastirii Brazi el a fost cinstit ca martir si ca ierarh cu viata sfanta”.
 
Numerosii credinciosi prezenti au primit brosuri cu viata Sfantului Ierarh Teodosie de la Brazi, precum si iconite.
 
Sfantul Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi este praznuit de Biserica Ortodoxa Romana la 22 septembrie.
 
Sursa: basilica.ro