ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI A MAICII DOMNULUI – MAICA MILOSTIVIRII, LA HRAMUL DE VARĂ AL PAROHIEI NOASTRE

04-08-2015 | Categorie: Ultimele noutăți

ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI A MAICII DOMNULUI – MAICA MILOSTIVIRII, LA HRAMUL DE VARĂ AL PAROHIEI NOASTRE

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, la praznicul din acest an al Adormirii Maicii Domnului, hramul de vară al parohiei noastre, va fi adusă în pelerinaj la parohia noastră icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului – Maica Milostivirii, de la Mănăstirea Suzana din județul Prahova.
Conform unei tradiţii îndătinate de mai mulţi ani, la acest hram de vară oferim posibilitatea credincioşilor noştri să se închine la odoare sfinte ale ortodoxiei românești – moaștele unor sfinți sau, cum este cazul anul acesta, icoane făcătoare de minuni.

În anii precedenţi ne-am bucurat de prezenţa moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul parohiei noastre şi ale Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, precum şi a unui fragment din Sfânta Cruce sau de moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur. Fiecare astfel de moment a reprezentat o binecuvântare şi o împlinire duhovnicească pentru întreaga noastră comunitate.

În acest an, dedicat în Patriarhia Română misiunii parohiei și mănăstirii, facem tuturor bucuria de a se închina icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Suzana, care datează de la începutul secolului al XIX-lea. Icoana a fost numită Maica Milostivirii de către călugărițele de aici pentru că numai Maica Domnului a purtat de grijă ca mănăstirea să aibă viață monahală neîntreruptă de peste 200 de ani, în ciuda vremurilor grele pe care le-a traversat.

Bucuria praznicului Adormirii Maicii Domnului va fi încununată cu cinstirea icoanei făcătoare de minuni atât în după-amiaza zilei de 14 august 2015, la slujba Privegherii, cât mai ales în dimineaţa zilei de 15 august 2015, începând cu orele 8,00, la Sfânta Liturghie, unde nădăjduim să fim în rugăciune cu toţi cei ce doresc să aducă laudă lui Dumnezeu și Maicii Preacurate.