HRAMUL ISTORIC AL PAROHIEI NOASTRE

04-12-2020 | Categorie: Ultimele noutăți

Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, a fost ales dintru început drept ocrotitor al noii biserici închinate Apărătorilor Patriei de către veteranii și urmașii eroilor din Primul Război Mondial.

”Demersul respectiv a fost argumentat de faptul că prăznuirea marelui ierarh al Bisericii era prima sărbătoare mai importantă din preajma zilei de 1 Decembrie, Ziua Marii Uniri, iar numele său se traduce din limba greacă prin victoria poporului” spune părintele paroh Iulian Scoipan în Monografia editată la momentul resfințirii bisericii, sub titlul ”Parohia Apărătorii Patriei - un cartier, o biserică, o viață”.

În fiecare an, la data de 6 decembrie, comunitatea noastră își amintește deopotrivă de înaintașii ctitori, dar și de minunile lucrate de bunul ierarh Nicolae în viața lor.

Anul acesta, în condiții speciale, hramul bisericii debutează sâmbătă după-amiaza, la orele 17,00, cu slujba Vecerniei Mari, unită cu Litia, urmată de un scurt moment de colinde și de bucuria prezenței lui Moș Nicolae în mijlocul copiilor.

La finalul slujbei, va fi prezentat oficial comunității parohiale noul preot numit în postul de slujitor rămas vacant în urma pensionării părintelui Ionică Toma.

Soborul clericilor slujitori va oficia duminică, în ziua sărbătorii Sfântului Nicolae, Sfânta Liturghie solemnă cu prilejul hramului bisericii.