HRAMUL DE VARĂ AL PAROHIEI NOASTRE

19-08-2015 | Categorie: Ultimele noutăți

Ca în fiecare an, hramul de vară al parohiei noastre, praznicul Adormirii Maicii Domnului, a adus o bucurie duhovnicească pentru comunitatea noastră, împlinită prin aducerea în pelerinaj a icoanei făcătoarei de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Suzana, județul Prahova.

După două săptămâni de post și rugăciune, credincioșii noștri au mulțumit Maicii Domnului pentru binecuvântarea de a se închina la icoana sa făcătoare de minuni ”Maica Milostivirii”, adusă de la Mănăstirea Suzana. A fost pentru prima oară când această icoană, veche de peste 200 de ani, a părăsit mănăstirea, aducând bucurie enoriașilor noștri.

În ajunul sărbătorii, icoana a fost adusă de o delegație a Mănăstirii Suzana, fiind oficiate slujba Privegherii, Prohodul Maicii Domnului, precum și o procesiune cu icoana Maicii Domnului în jurul bisericii. În ziua hramului, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, părintele Cristian Grama, inspector eparhial la Arhiepiscopia Bucureștilor, care a ținut și un cuvânt de învățătură.

La final, părintele paroh Iulian Scoipan a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântarea acordată acestui pelerinaj al icoanei de la Suzana, vorbindu-le celor prezenți despre istoria acesteia și a mănăstirii. Toți cei prezenți au participat, după slujbă, la agapa frățească, organizată de Consiliul și comitetul parohial.
 

Galerie imagini