HRAM DE SUFLET PENTRU COMUNITATEA APĂRĂTORILOR PATRIEI

24-09-2020 | Categorie: Ultimele noutăți

Ca în fiecare an, la data de 22 septembrie 2020, comunitatea parohiei Apărătorii Patriei I și-a serbat ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi. Începând cu anul 2010, biserica noastră păstrează spre închinare un fragment din moaștele acestui sfânt martir, devenit model și sprijin duhovnicesc pentru urmașii apărătorilor patriei.

În acest an, Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de către un sobor de preoți și diaconi de la parohiile din sectorul IV al Capitalei, condus de părintele Protoiereu Ioan Armași, care la finalul slujbei a vorbit celor prezenți despre viața Sfântului Ierarh Teodosie de la Brazi, un exemplu de mărturisire în vremuri tulburi și de credință statornică într-o societate nedreaptă și fără valori spirituale.

În cuvântul de mulțumire adresat invitaților, părintele paroh Iulian Scoipan a amintit faptul că lângă biserica parohială se află în curs de construcție un Centru social-pastoral care va fi pus sub ocrotirea Sfântului Teodosie de la Brazi, spre a aminti despre milostenia și dragostea marelui păstor de suflete.

Totodată, praznicul Sfântului Teodosie de la Brazi este și sărbătoarea aniversară a bisericii, întrucât în anul 2019, la această mare zi, locașul de cult ridicat în cinstea Apărătorilor Patriei din Primul Război Mondial a fost resfințită de către Preafericitul Părinte Patriarh DANIEL, la 80 de ani de prima târnosire și la 60 de ani de sfințirea picturii.