ENTUZIASM ȘI CURIOZITĂȚI PENTRU COPIII PAROHIEI NOASTRE

25-02-2019 | Categorie: Ultimele noutăți

Două ateliere de poveste, dar mai ales de povestit, copii încântați și părinți foarte recunoscători!


Duminica, 24 februarie 2019, am călătorit în timp și am aflat mai întâi despre ”Dinozaurii Pitici de la noi din țară”, dinozauri care nu se regăsesc în nicio alta parte a lumii, și care au trăit acum 70 de milioane de ani. Curiozitățile celor mici au fost dintre cele mai diverse: "Și cum se înmulțesc dinozaurii? Și dacă ies din ou și se fac mari, pot sa ne mănânce?"


În cadrul celui de-al doilea atelier, copiii mai mari au aflat ”Tainele Heraldicii”, despre cum se compunea blazonul unei familii regale, cum sunt denumite culorile în acest limbaj specializat, simbolistica lor, dar și alte multe alte informații legate de istoria poporului român.


Toate aceste discuții au aprins în sufletele și mintea copiilor participanți idei și proiecte noi. Doua eleve din clasa a VIII-a și-au exprimat deja intenția de a prezenta la școală, la ora de istorie, un mini proiect legat de Stema României.


Îi mulțumim domnului dr. Cristian Ciobanu, care conduce o serie de proiecte în Geoparcul Dinozaurilor - Țara Hațegului și îl așteptăm cu drag oricând va putea reveni la noi.