DĂRUIND, SPRIJINIM VIAȚA!

23-03-2023 | Categorie: Ultimele noutăți

Sub acest titlu, parohia Apărătorii Patriei I, din Protoieria Sector IV Capitală, a inițiat un proiect social de ajutorare a comunității de mame și copii de la Așezământul social ”Sfinții Arhangheli” din localitatea Slobozia, județul Giurgiu. Proiectul face parte din seria activităților dedicate Lunii pentru viață și are ca scop sprijinirea mamelor victime ale violenței în familie și care își îngrijesc singure copiii, fiind găzduite temporar în acest așezământ.

O primă etapă a proiectului a reprezentat-o colecta organizată în primele trei duminici ale Postului Mare, constând în obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, produse de igienă, jucării și alimente de bază. Acestea au fost aduse la biserică, dar și la Școala Gimnazială ”Eremia Grigorescu” din cuprinsul parohiei. Comunitatea parohială, împreună cu elevii coordonați de doamna Gina Emanoil, profesor de religie la școala menționată, a pregătit câte o cutie cu daruri pentru fiecare dintre cele șapte mame și cei 17 copii ocrotiți la Centrul din Slobozia.

Aceste daruri personalizate, la care s-au adăugat peste 400 de kilograme de alimente și produse de igienă, dulciuri și jucării, au fost oferite în a doua etapă a proiectului. În preajma sărbătorii Bunei Vestiri, în cadrul unui pelerinaj efectuat la mănăstirile din județul Giurgiu (realizat cu sprijinul Agenției de pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române), copiii și tinerii de la Centrul de cateheză ”Sf. Parascheva” al parohiei și elevii Școlii Gimnaziale ”Eremia Grigorescu”, însoțiți de părinți și bunici, au poposit la Așezământul social ”Sfinții Arhangheli”. aducând bucurie pe chipurile mamelor și copiilor de aici.

Întâlnirea a reprezentat o încurajare pentru beneficiarii așezământului, care traversează o perioadă grea a vieții lor, fiind încredințați că nu sunt singuri în încercări, dar și o experiență folositoare pentru cei ce au înțeles că un gest simplu, precum un dar sau o îmbrățișare, poate aduce multă bucurie și nădejde acolo unde este suferință!

Mâinile întinse către mamele și copiii de la așezământul din Slobozia de Giurgiu sunt o altă formă de a susține viața, în toate formele ei.