COPII ȘI TINERI DIN PAROHIE IMPLICAȚI ÎNTR-UN PROIECT COMEMORATIV

12-05-2023 | Categorie: Ultimele noutăți

Copiii si tinerii Grupului de cateheză "Sf. Cuvioasa Parascheva " al parohiei Apărătorii Patriei I participă la proiectul "Eroul Necunoscut - 100 de ani de dăinuire!"

Acesta iși prpune sa comemoreze 100 de ani de la inaugurarea în Parcul Carol, la 14 mai 1923, a Mormântului Eroului Necunoscut. 

În cadrul proiectului, parohia noastra a gazduit, in data de 6 mai 2023, un seminar de istorie și spiritualitate națională, în cadrul căreia dra prof. univ. dr. Mihaela Palade, de la Facultatea de Teologie din București, a susținut prelegerea "Troița creștină - semn și simbol al credinței și recunoștinței", prezentând proiectul noii troițe pe care dorim să o ridicăm în curtea bisericii.

La această întâlnire au participat elevi și profesori din mai multe licee din București, precum și membrii ai Asociației Cultul Eroilor - Regina Maria.

În cadrul proiectului, tinerii au realizat lucrări literare și artistice care păstrează și cinstesc memoria Eroului Necunoscut.  Acestea vor fi cuprinse într-o antologie ce va fi lansată la Palatul Patriarhiei sâmbătă, 13 mai 2023, orele 11.00, în cadrul unei manifestări care va fi completată de un concert al Grupului psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale și se va finaliza cu un tur al Palatului Patriarhiei pentru copiii participanți!

Duminica, 14 mai 2023, încăpând cu orele 11.30, va avea loc o procesiune de la biserica parohiei Mihai Vodă (care a păstrat sicriul cu osemintele ostașului necunoscut pana la îngroparea sa) la Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol, cu un drapel de 50 mp, cu flori și candele, refăcând cortegiul funerar de acum 100 de ani.

La biserica Mihai Vodă va fi inaugurată o placă comemorativă, iar la Mormântul Eroului Necunoscut va fi oficiat un parastas si vor avea loc o ceremonie de depunere de coroane de flori și un spectacol artistic, susținut de copii și artiști consacrați!