Concursul 'Icoana și Școala Mărturisirii'

10-03-2017 | Categorie: Ultimele noutăți

Finalul etapei de pregătire a lucrărilor pentru Concursul ”Icoana și Școala Mărturisirii”

Mai mulți copii de la Cercul de cateheză al parohiei noastre au realizat, în perioada februarie – martie 2017, lucrări literare și artistice în cadrul concursului ”Icoana și Școala Mărturisirii”, organizat de Arhiepiscopia Bucureștilor în anul 2017, dedicat în Patriarhia Română cinstirii icoanelor și comemorării apărătorilor ortodoxiei și mărturisitorilor din vremea comunismului.

Participanții au realizat două lucrări – o operă literară (poezie, rugăciune, eseu) și una artistică (pictură, colaj, proiecție multimedia) – în care au evidențiat credința, ca mărturie a trăirii creștine, bazată pe jertfă și misiune.

Sub coordonarea domnișoarei Mihaela Palade, profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul”din București, secția Artă Sacră, copiii au participat la întâlnirile de pregătire a lucrărilor, apoi la atelierele de lucru din cadrul parohiei, desăvârșindu-și operele într-un timp record.

Toate lucrările, realizate cu multă dragoste, implicare și talent (de care unii dintre copii nu erau suficient de convinși), vor fi expuse în cadrul unei expoziții organizate la parohie, iar cele mai reușite vor fi prezentate în etapele superioare ale concursului.