CINSTIM MEMORIA EROILOR PATRIEI!

13-06-2021 | Categorie: Ultimele noutăți

În duminica de după Înălțarea Domnului (Ziua Eroilor), copii și tineri voluntari din parohia ”Apărătorii Patriei I” au cinstit memoria celor care au luptat pentru unitatea națională și păstrarea credinței ortodoxe strămoșești, jertfindu-se în lupta pentru libertate!

La Cimitirul Eroilor Martiri ai Revoluției din 1989 și la Monumentul Eroului Necunoscut, tinerii urmași ai Apărătorilor Patriei au depus coroane de flori și au intonat cântece partiotice, s-au rugat și au aflat mărturii despre istoria mai îndepărtată sau mai apropiată de zilele noastre a jertfei de sânge pentru libertatea și unitatea națională. De la părintele Vasile Marius Lăcătușu, preot la parohia ”Eroilor Martiri ai Revoluției din 1989”, care a prezentat biserica și cimitirul din apropiere, participanții au aflat că eroismul nu cunoaște vârstă sau profesie, iar domnul Daniel David, profesor de istorie la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din București, le-a vorbit despre semnificația simbolică și istoria strămutării Mormântului Eorului Necunoscut, expresie a memoriei și a recunoștinței pentru toți martirii neamului, din toate locurile și toate timpurile.

Această manifestare se înscrie în programul de cateheze practice desfășurat de parohia noastră în Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul, care își propune reafirmarea rolului cultural al cimitirelor. Următoarea activitate se va desfășura peste două săptămâni, la Cimitirul Belu din Capitală, și își propune să aducă în memoria tinerei generații personalitățile înmormântate aici.