CERC PASTORAL LA PAROHIA APĂRĂTORII PATRIEI I

11-06-2023 | Categorie: Ultimele noutăți

Joi, 8 iunie 2023, clericii și cântăreții bisericești de la parohiile din cartierul Berceni s-au întrunit într-o nouă sesiune a Cercului pastoral din această zonă.

Întâlnirea, prezidată de părintele protoiereu Ionuț Bărbulescu, de la Protoieria Sector IV Capitală, a fost prilejuită de proclamarea Anului 2023 drept an comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești și a cuprins un moment evocativ despre schimonahul Nectarie Protopsaltul, mare scriitor de cântări și interpret desăvârșit al cântărilor bisericești, trăitor și rugător la Sfântul Munte din secolul al XIX.

Domnul Ion Burlan, cântăreț bisericesc la parohia noastră, a prezentat un referat despre viețuirea și lucrarea artistică a protopsaltușii Nectarie, subliniind rolul de rugăciune al cântării bisericești și importanța acesteia în comuniunea credincioșilor.

La final, părintele paroh Iulian Scoipan a oferit tuturor participanților câte un exemplar al monografiei parohiei Apărătorii Patriei I și câte un CD editat de Grupul psaltic ”Mărturia” al bisericii noastre.