CENTENARUL EROULUI NECUNOSCUT - 100 DE ANI DE DĂINUIRE

20-05-2023 | Categorie: Ultimele noutăți

Duminică, 14 mai 2023, proiectul Centenarul Eroului Necunoscut s-a încheiat cu un moment comemorativ care a debutat cu dezvelirea și sfințirea unei plăci de amintire la biserica Mihai Vodă,  urmată de o procesiune care a refăcut parcursul cortegiului funerar de acum exact 100 de ani, până in Parcul Carol I.

 Aici, la mormântul Eroului Necunoscut, devenit simbol național al eroismului până la jertfa supremă pentru patrie și popor, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru toți eroii neamului, oficiată de un sobor de preoți, condus de părintele vicar eparhial Costel Burlacu, și din care au făcut parte părintele  protoiereu Ionuț Bărbulescu, părintele protoiereu Valer Ulican, precum și clerici de la parohiile Apărătorii Patriei I și Mihai Vodă.

Momentul comemorativ s-a încheiat cu depunerea unei coroane și a 100 de buchete de flori și a 100 de candele la Mormântul Eroului Necunoscut de către tinerii și copiii participanți!

Mulțumim tuturor organizatorilor, participanților și susținătorilor acestui proiect, membrii Grupului de cateheză "Sf. Cuvioasa Parascheva" al parohiei Apărătorii Patriei I fiind onorați de implicarea în toate activitățile acestei inițiative!