BISERICA PAROHIALĂ A FOST RESFINȚITĂ!

24-09-2019 | Categorie: Ultimele noutăți

La 80 de ani de la târnosirea inițială și la 60 de ani de la sfințirea picturii, biserica parohială a fost resfințită!

Bucuria zile de 22 septembrie 2019, prăznuirea Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi, Mitropolitul Moldovei, a fost desăvârșită de slujba târnosirii bisericii, oficiată de către Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. În cursul dimineții, a fost săvârșită slujba Sfintei Liturghii, de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în mijlocul unui numeros sobor de preoți și diaconi. 

În cuvântul rostit cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh DANIEL a numit parohia noastră ”locul unde satul și orașul se adună în bucuria comuniunii”, pentru că aici întâlnim case ce amintesc de satul de odinioară între blocuri de multe apartamente. De asemenea, Preafericirea Sa a amintit câteva crâmpeie din istoria parohiei, subliniind conștiința acestei comunități care a avut, încă de la început, în centrul său biserica.

Slujba de resfințire a reprezentat un moment înălțător de trăire sfântă pentru toți credincioșii participanți, mulți dintre ei aflându-se la primul moment de acest gen din viața lor.