AU FOST FINALIZATE LUCRĂRILE LA INTERIORUL BISERICII PAROHIALE

04-09-2017 | Categorie: Ultimele noutăți

AU FOST FINALIZATE LUCRĂRILE LA INTERIORUL BISERICII PAROHIALE

Începând cu data de 1 mai 2017, biserica parohială a intrat într-un amplu proces de consolidare și restaurare, care au vizat consolidarea terenului de fundare, a fundațiilor și a structurii de rezistență a pereților, refacerea instalațiilor electrice și termice, precum și înlocuirea pardoselii. De asemenea, a fost refăcută Sfânta Masă și au fost amenajate încăperile anexă ale bisericii. În această perioadă, slujbele au fost oficiate în spațiul liturgic amenajat în curtea bisericii, precum și la altarul de vară al bisericii.

Odată cu finalizarea acestor lucrări, la finalul lunii august, slujbele religioase vor fi oficiate în interiorul bisericii, urmând ca, în continuare, aici să se desfășoare lucrări de restaure la pictura interioară și exterioară, dar și la catapeteasmă.

Toate lucrările fac parte din proiectul cultural-edilitar ”100 de ani de recunoștință”, care își propune restaurarea bisericii parohiale, ctitorie a veteranilor Primului Război Mondial, cu prilejul Centenarului Marii Uniri și se doresc a fi finalizate în anul 2018, când biserica va fi resfințită.

Mulțumim tuturor celor care au sprijinit finalizarea primei etape a lucrărilor, iar cei care doresc să sprijine derularea acestora în bune condiții o pot face prin donații la sediul parohiei sau prin virament bancar, în contul RO58 RNCB 0069 1482 9016 0001, deschis la BCR Sucursala Libertății.