Alegeri pentru organismele de conducere ale parohiei

26-01-2018 | Categorie: Ultimele noutăți

În luna ianuarie 2018, în conformitate cu prvederile ”Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române”, au avut loc alegeri pentru organismele de conducere ale parohiei – Consiliul parohial și Comitetul parohial.

Consiliul parohial este organismul de conducere al parohiei, alcătuit din preoții slujitori și 12 consilieri, aleși dintre credincioșii cu viață morală aleasă, care participă la viața Bisericii și doresc să participe la activitățile desfășurate în parohie. Aceștia din urmă sunt aleși pentru câte un mandat de patru ani și se implică voluntar în proiectele administrativ-gospodărești, misionar-pastorale și social-filantropice.

Comitetul parohial este alcătuit din doamnele care participă la activitățile bisericii, reprezentând motorul multora dintre inițiativele care se nasc aici.

În acest an au fost aleși cinci noi consilieri, tineri și dornici să participe la viața Bisericii, care alături de consilierii cu experiență vor iniția și desfășura proiectele prevăzute în Programul parohial pentru anii 2018 – 2022. Prioritar în acesta se află finalizarea lucrărilor de restaurare a bisericii și resfințirea ei în anul Centenarului Marii Uniri, ca jertfă de recunoștință pentru Apărătorii Patriei.