2019 - UN AN BINECUVÂNTAT PENTRU PAROHIA NOASTRĂ

31-12-2019 | Categorie: Cuvant Evanghelic

Apune încă un an și privim înapoi cu recunoștință și bucurie. Fiecare clipă trecută trebuie să fie un pas spre mântuire, așa cum fiecare rugăciune este o treaptă către cer!

Încheiem anul 2019 care ne-a adus mai aproape unii de alții, ne-a arătat că împreună putem mai mult și a încununat eforturile depuse pentru biserica și comunitatea noastră în ultima perioadă (dacă putem numi așa ultimii 10 ani). Pentru că roadele sunt bogate și binecuvântate...

Anul 2019 va rămâne în istoria bisericii noastre drept momentul resfințirii locașului de cult. La exact 80 de ani de la prima târnosire și la 60 de ani de la sfințirea picturii, biserica a primit o mare binecuvântare prin prezența Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL la slujba de resfințire. Aceasta a reprezentat o încununare a eforturilor depuse de noi toți în slujba comunității parohiale. Comunitate care are, tot din acest an, un act de identitate – Monografia cartierului și a bisericii Apărătorii Patriei. Importanța acestui moment o vom cuprinde mai bine odată cu trecerea timpului, așa cum măreția unui vârf de munte se descoperă odată cu îndepărtarea într-o perspectivă mai amplă!

Tot în anul 2019 împreună am intensificat activitățile social-filantropice și cultural-educative, ajutând mai multe familii, copii și bătrâni încercați de viață. Am arătat astfel cât de ușor și folositor este să întindem mâini și să oferim nădejde! De aceea, ne-am bucurat văzând că a crescut numărul copiilor care s-au adăugat Grupului de cateheză ”Sf. Cuvioasă Parascheva”, dar în special pentru că am câștigat experiența oamenilor care au ales să vină alături de noi. Ei ne-au arătat că voluntariatul nu are vârstă, implicându-se în sprijinirea activității școlare și a dezvoltării personale a copiilor care frecventează biserica noastră. Pentru ei ne propunem să finalizăm cât mai repede lucrările la Centrul social-pastoral ridicat tot în acest an!

Pentru toate acestea suntem recunoscători și mulțumitori! Recunoscători lui Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit să fim mâinile prin care a ales să lucreze în viața comunității și a semenilor noștri! Mulțumitori pentru că ați fost lângă noi în tot acest an, sprijinindu-ne, încurajându-ne și arătându-ne că suntem datori să clădim nu doar ziduri, ci mai ales suflete în jurul nostru!

Vă dorim un An Nou 2020 plin de bucurii și împliniri duhovnicești, rodnic în familie și în Biserică, sănătate, pace și mântuire!

La mulți și binecuvântați ani!